Ursäkter, monstret, vår och sommar

Good-Morning-friends

godmorgon

Godmorgon ni som är vakna vid denna här tiden på en söndag. Numera har jag börjat vakna tidigt igen. För några veckor sedan när jag kämpade med energin så var det inte lika givet att jag var vaken utan det fanns gånger då det inte gick att stiga ur sängen förrän närmare middag.Det gillar jag inte alls egentligen för då har halva dagen redan försvunnit till en tid som är förlorad till ingen nytta över huvudet taget. Jag har alltid gillat att komma igång så tidigt som möjligt för delvis får jag en välbehövlig stund för mig själv. Det var viktigare förr än vad det är nu. När alla barnen var små så steg de upp innan fan fick skorna på men efter hand som de blev större ökade tiden från tidig morgon till middag när de blev tonåringar. Det var min uppgift att föra kriget mot barnen så de kom upp och gick iväg till skolan och då hade jag nog inte klarat av varken kriget eller dagen om jag inte hade fått morgonen i lugn och ro. Jag vill helst dricka kaffe innan någon tilltalar mig alls men även det har jag fått ge efter på så lite bättre har det blivit.

Jag har varit vaken sedan klockan sex. Fast först gick jag upp för att ta min första kopp kaffe vid halv fem och den största anledningen till det är att smärtan pockar på min uppmärksamhet vid den tiden. Det är många många morgnar som jag inte har velat vakna till utan försökt vända på mig, gosa in längre i täcket, stänga ögonen sakta, tänka på något vackert och försökt somna om men har monstret vaknat så har det. Inget eller ingen kan lura monstret, det är många gånger jag har försökt men monstret som föder sig likt en igel på min personlighet och bekostnad väljer när det är dags och det finns inget mer att göra än niga fint, lyda och stoppa in giftet, dricka och svälja. När medicinerna är svalda så dröjer det en stund sen börjar monstret darra, elden blir till aska, det kurar ihop sig till en mindre boll för till slut med en sista fnysning försvinna fram tills det är dags för nästa smärtpåverkan. Jag har börjat komma överens bättre med det än innan, numera är det ett mindre monster för några veckor sedan var det en fullvuxen drake.

Som ni kommer märka när ni läser inlägget så är det inte upplagt tidigt på morgonen men jag skrev den texten imorse och det kändes fel att sudda ut den då det faktiskt var så jag kände tidigt på morgonen. Sen en sak till som jag vill nämna är att vissa av mina inlägg innehåller bilder som har blivit gigantiska trots att jag har varit inne och ändrat i inställningarna på varenda bild jag har hittat. Ber om ursäkt för det och ska försöka undvika det problemet mer. Det blir så när jag bloggar på mobilen även om det för mig ser normalt ut är det annorlunda på till exempel en dator. Min sida är mobilvänlig, det är nämligen något som är ganska nytt, det går att testa sin egen sida och se fall den är just mobilvänlig. Den inställningen hade jag koll på ändå och har redan varit inne och ändrat så min blogg ska kunna läsas på alla enheter. Det är viktigt. Precis lika viktigt är det för mig att kunna blogga på min mobil, det är den största anledningen till att WordPress passade mig. Det finns andra anledningar också, vi är så olika och tycker så olika när det gäller var vi vill ha vår blogg.

drinkar

Sommar

Solen värmer upp fönsterna, det knakar i fönsterbläcket, det doftar blommor, glada röster hörs utifrån och alla verkar genast blivit på så mycket gladare humör. Fast jag inte kan se personerna som passerar uppfattar jag mängder med saker utifrån. Jag ska snart rulla ut en stund. Ta boken med mig och låta solen få tanka på mina batterier ett slag. Jag älskar alla våra årstider för deras egna skönhet. Favoriten är dock våren….när det är på väg att slå över mot sommar, knoppar är på väg att brista, det nyklippta gräset doftar ljuvligt och solen värmer upp mig precis så mycket som är skönt, gemytligt och mysigt för min del. Likaväl älskade jag när tiden för sjukdomen inte hade nått sitt krön och jag fick en stilla promenad i skogen. Där vitsipporna finns så långt ögonen nästan kan nå, doften är fortfarande lik höstens dagar men jag kan nästan vittra våren i luften. Det var livet får jag skriva numera eftersom sjukdomen har gjort sitt. Eftersom jag har en mängd kilos övervikt så tycker inte jag om att bli kvar i solens stekheta strålar utan söker gärna skugga under ett lummigt träd. På våren känns solen inte så varm. Det är mer som en sommarmorgon eller kväll och de tiderna njuter jag till fullo av. Vad jag älskar mest med sommar har också förändrats genom åren. När jag var yngre åkte vi ofta ett gäng till havet med andra ord så åkte vi till Åhus där det finns vita stränder, glass, badande och skrattande människor, solens gassande men det finns skugga till de personer som är lite försiktigare med solens vitaminer. Väl där kunde vi ligga i solen på ett badlakan, antingen på rygg eller mage beroende på var solen skulle bränna mest. Det gällde att vara lika brun runt om och helst inga vita ränder någonstans. Efter att ha gassat en stund så var det ofta dags för ett dopp. Inte så sällan var havets temperatur mycket lägre än den heta hudens och chocken gjorde att man drog efter andan ett par gånger. Till sist hade kroppen vant sig vid temperaturen i vattnet och någon form av lek drog igång. Sen var det dags att gassa igen. Ofta på andra hållet nu då, kanske var det ryggen som behövde mer sol, de salta dropparna torkade snabbt in i huden. När vi la oss på våra badlakan var det ofta vi huttrade av köld, alldeles ”piggiga” på armarna, blå på läpparna, sand hela vägen upp till knäna efter att ha sprungit ikapp och doften var oslagbar. För huden doftade av solskydd som blev uppvärmt. Jag kan säga att det är inte sola nere på stranden som är det optimala för min del och absolut inte nu längre. Sommar för mig nu är grillens doft, grönsakerna som förbereds till salladen, vinet i en ljum sommarkväll ,alkoholfritt för mig, promenaderna när det är lite svalare och kaffet det tidiga morgnarna som jag vid den årstiden kan avnjuta utomhus. Det finns såklart mycket mer jag gärna gör en sommar. Vad gör ni? Vad är sommar för er del? Är det som för mig eller är jag ensam om att det har förändrats?

fjärilar

Sommar sommar sommar…

Sen tycker jag och egentligen så vet jag att vitaminstrålarna är inte lika ofarliga som när jag var yngre. De var farliga då med så missförstå mig rätt. Någon gång när jag var i Åhus och somnade på magen blev min rygg full av brännblåsor fyllda med vätska. Hela kvällen och natten hade jag frossa och feber. Det var ingen roligt upplevelse och efter det så blev jag mycket försiktigare när det var dags för att åka till stranden.

För ungefär sex år sedan så var vi på semester i Blekinge. Vi hyrde en stuga med tillhörande eka och kanot så det var en så kallad fiskesemester. Jag tror nog att det passade mig bättre än att springa runt i bikini eller baddräkt, badande, solande och allt vad som hör till den sortens semester. Jag är mesig när det gäller värmen. Jag avskyr när det blir för varmt och kladdigt. Nästan varje sommar så är jag en av de första att klaga på värmen och Kent brukar påpeka att jag är en mespropp, det är så sant.

Nu ska ni få slippa mig ett tag. Jag avslutar inlägget efter vad jag anser en synnerligen trevlig,rolig och lång skrivstund. Med tanke på att jag började på inlägget tidigt och nu är klockan snart fyra. Skynda långsamt heter det ju. Kramarna kommer er väg, energibollarna med. Sköt om er själva, varandra och mys resten av söndagen. ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s